• Hier komen de dagen voor 2012, stay tuned!
Slideshow

0
Aantal unieke
bezoekers
Powered By Google Analytics

Raceverslag: 03/04-06-2010 Bochtgemist @Ecuyers

Verslag geschreven door Yuri:

Woensdag 2 juni

Het is weer zover; team Bochtgemist gaat richting Frankrijk. Dit keer gaat de reis met een grotere groep (9 man) richting het circuit van Ecuyers met circuitrijden.nl (Road Race Promotion BV). Woensdagavond 2 juni zijn Taeke en Douwe al met de vriendinnen gearriveerd op de municipal camping Dormans. Zij hebben alvast een plek gecreëerd voor het team wat de volgende dag pas richting de camping zal komen. Tom, Viccie en Conrad rijden woensdag avond pas weg richting Frankrijk maar komen te laat aan om nog op de camping te kunnen. Dan maar rechtstreeks richting het circuit waar men buiten de paddock op een terrein kan verblijven. Weliswaar zonder enige voorzieningen maar dat is voor die paar uur toch niet nodig. De Dijkjes rijden pas laat weg Woensdag avond en komen rond 02.00 pas aan op het terrein buiten de paddock. Snel de tent opgezet bij de caravan van Tom en gaan slapen….

LET OP, foto rechts vastpakken en omslaan naar links!

Donderdag 3 juni

De volgende ochtend worden we gewekt door iemand die zich bovenop onze tent laat vallen….ehh mogguh Tom… Hop die tent uit en met heel het zooitje richting de paddock! Maar om nou daar de tent etc weer in te pakken, nah dan maar de tent bovenop de auto. Aangekomen op de paddock hebben we een mooie plaats achteraan de paddock vlak bij de oprit naar de baan. Dan begint het opbouwen en klaarzetten van de tenten, motoren etc. Ondertussen komen ook Taeke en Douwe met aanhang op de paddock aan. Na een goeiemoggel en de constatering dat het knettergoed weer wordt (30gr) gaat het richting het gebouw op de paddock voor de briefing en inschrijving. Na wat discussie zitten de Dijkjes/Tom en Conrad in groep 1, Taeke en Douwe in groep 2 en Viccie in groep 3. Tijdens de briefing worden de standaard zaken besproken en wordt aangegeven dat backprotectoren verplicht zijn. Omdat Viccie er nog geen had wilde ze die daar aanschaffen, er werd aangegeven dat dit ter plaatse kon. Echter op dat moment (nog voor aanvang van de sessies) bleken er al geen meer te zijn. -1 voor de organisatie.

Dan is het zover, tijd voor groep 1 om de baan op te gaan. Tom, Conrad en Yuri begeven zich naar de ingang en om precies 09.00h gaat de slagboom omhoog. De eerste rondes wordt er rustig aan gedaan. Maar @%#$ wat een bochten, zo’n 20 op 3,5 km!!! Je bent de ene nog niet door en de andere dient zich al weer aan. Je moet erg goed kijken wat je doet. Helaas ga ik bijna op het einde te wijd een bocht uit waardoor ik in het gras terecht kom. Voordat ik het weet rol ik al over het gras heen. Een beetje beduusd lig ik de vogels te tellen die overvliegen. Alles even bewegen en het blijkt mee te vallen. Ik sta op maar de ambu is al onderweg, fuck….dat was nou ook de bedoeling niet… De motor wordt meegenomen op een aanhanger en ik wordt nagekeken in de ambu. Op de paddock blijk ik enkel spierpijn te hebben en de motor gescheurde kuipen en een afgebroken crashpad. In de eerste sessie nog wel, pfff… Dan is het de beurt aan Taeke en Douwe, beide op hun ‘nieuwe’ fietsen (RSV Mille en CBR600F). Daar gaat het een stuk beter, al heeft Taeke last van de regenband (!) die achterop ligt…. De CBR van de Dijkjes wordt ondertussen weer opgelapt met ducktape en een nieuwe draadeind van MarcTien (Tnx Marc!).

Na de sessie van Taeke en Douwe is het de beurt aan Viccie die een cursus heeft geboekt. We zijn het er al snel over eens, een echt Mickey Mouse baantje dat enkel goed is om bochtentechniek te oefenen. De middagpauze dient zich aan en deze duurt maar liefst 2 uur. De oven gaat aan en er worden weer toite broodje gebakken. Na de middagpauze worden de overige 3 sessies gereden. Het blijkt wel dat de sessies van 30 minuten eigenlijk net te lang zijn, vrijwel iedereen komt eerder dan het einde naar binnen gereden. Ook moet er zeer regelmatig iemand van de baan worden gehaald, al dan niet door technische problemen of een crash. Dan weet Yakko in de op een na laatste sessie de CBR wederom te crashen in een gemiste bocht. Dezelfde kant als de 1e keer maar dit keer zat de camera op de zijkant, die is dus afgeschreven. Deze keer zijn de kuipen nog verder gescheurd, de crashpad wederom afgebroken en de clip-on krom gebogen. Voor ons is het einde dag en de rest rijdt de sessies nog uit. Dan wordt alles afgebroken en gaan we met zijn allen richting camping. Een vermoeiende maar leuke eerste dag op het circuit van Ecuyers!

Op de terugweg van het circuit naar de camping stopt Yakko in de middle of nowhere bij een wildvreemd Frans stel. Hij maakt met handen en voetenwerk duidelijk dat we opzoek zijn naar draadeind voor de crashpad van de CBR. Hij knikt en wijst naar een huis 50m terug. Daar aangekomen blijkt zijn vader te kunnen helpen. Hij duikt een schuur in en komt even later terug met de juiste draadeind op exact de juiste lengte, en hij wil er nog niets voor hebben ook. Kans 1 op 1000 maar het is toch gelukt om draadeind te krijgen!

Op de camping laten we alles vallen, trekken we de zwemkleding aan en sprinten we richting de waterkant aan rivier de Marne. Het is tegen de 30 graden en het water brengt de nodige verkoeling. Na het zwemmen is het tijd om de BBQ aan te steken. De nodige hamburgers komen voorbij en de alcoholische dranken verdwijnen ook als sneeuw voor de zon. Als iedereen genoeg heeft gegeten gaat de clip-on van de Dijkjes op de BBQ om op te warmen. Met een hamer wordt geprobeerd de boel weer recht te slaan. Het lukt in zoverre dat er iig de volgende dag weer gereden kan worden, wel met de nodige ducktape om de kuipen. Na de BBQ is het tijd voor wat vermaak met een door Douwe meegebrachte op afstand bestuurbare helikopter. Laat op de avond wordt de beamer nog even aangeslingerd voordat iedereen richting tent gaat. De camping blijkt overigens een aanrader, zeker niet duur, relatief schoon alle voorzieningen zijn aanwezig.

Vrijdag 4 juni

De volgende morgen is iedereen al weer vroeg op en worden enkel de spullen ingepakt welke nodig zijn op het circuit. Daarna gaan we weer in colonne richting het circuit van Ecuyers waar we weer dezelfde plaats in nemen met alle tenten en motoren. De eerste 2 sessies wordt er weer op los geknald door iedereen. Bij Taeke blijkt de regenband toch niet te voldoen in 30 graden (…) dus in de pauze wordt er toch maar een setje slicks opgelegd. Viccie is niet te spreken over de begeleiding die ze krijgt en gaat zelf zonder begeleiding door in groep 3, go Viccie! De dijkjes, Tom en Viccie hebben geen zin om de pauze weer een paar uur op de paddock door te brengen en gaan terug richting camping om even af te koelen in de rivier. Met een flesje rosé…..ehh fris erbij en wat broodjes komt het vakantie gevoel al snel naar boven. Na wat Nederlandse sloepjes te hebben geholpen met aanleggen gaan we weer terug richting circuit voor de laatste sessies. Er wordt erg hard gereden met als toptijden 2.01 (Conrad), 2.02 (Dijkjes) en 2.03 (Tom).

De laatste sessie wil Tom het voor gezien houden. Omdat ik dit zonde vond zegt Tom dat ik wel met zijn R6 mag rijden de laatste sessie, whOOOOt! Dit laat ik me geen 2 keer zeggen natuurlijk. Vervolgens begint het balletje te rollen en uiteindelijk rijdt Yakko op de CBR, ik op Tom zijn R6, Tom op Conrad zijn Gixxer en Conrad op Taeke zijn RSV Mille. Die laatste sessie is een groot succes en iedereen verbaasd zich over andermans fiets, de R6 rijdt super, de Gixxer lijkt op de R6 en de RSV Mille blijkt een echt beest bij gas open. Na de laatste sessie wordt de boel ingepakt en vertrekken we weer richting camping. Daar gaat gelijk de BBQ aan en worden er de nodige lachwekkende verhalen verteld. Uiteindelijk is het tijd voor de Dijkjes om weer te vertrekken richting NL omdat Yakko een examen heeft de dag erna. Omdat het erg rustig is op de weg zijn de Dijkjes vrij snel weer op NL bodem. De volgende ochtend wordt ook door de rest de boel ingepakt. Op het laatste moment parkeert Douwe nog even zijn 205 tegen een boom aan waardoor zijn bumper eraf valt (hahahaha…………hahahahaha, solly…) Op de terugweg moet de rest nog flink omrijden ivm een ongeval. Enigszins chagrijnig komen zij ook weer terug in NL, maar een ding staat vast: Het waren een paar topdagen! Tnx iedereen, ik heb iig weer veel lol gehad!

Douwe3

VN:F [1.9.1_1087]
Rating: 8.5/10 (6 votes cast)
Raceverslag: 03/04-06-2010 Bochtgemist @Ecuyers, 8.5 out of 10 based on 6 ratings