• Hier komen de dagen voor 2012, stay tuned!
Slideshow

0
Aantal unieke
bezoekers
Powered By Google Analytics

Raceverslag: 31-07-2011 Bochtgemist @Zolder

Dit verschlag is geschreven door Yakko

Daar zaten we dan weer, Yuri en ik als twee zombies, s’ochtends om 6h in de bekende combinatie (twingo+aanhangert) richting Zolder (Be). Afgelopen Vrijdag heen en weer geweest naar Colchester (UK) de PC40 ophalen, om vervolgens gisteren als een malle de fiets voor Circuit doeleinden te prepareren.

Ik had een aantal weken hiervoor een dag Zolder geboekt ervan uitgaande dat mijn Honda gerepareerd zou zijn van een defecte ECU, helaas duurde de reparatie langer dan verwacht en dit was tegelijkertijd een mooie gelegenheid om Yuri zijn nieuwe aanwinst te testen. Voordat we de eerste circuit kilometers zouden kunnen maken moest er nog het e.e.a. aan de PC40 gebeuren. Dus de dag nadat we de oversteek hadden gemaakt is Yuri achter een standaard uitlaat aan gegaan (en uiteindelijk gevonden bij Iris Ten Katen vanwege de geluidsnormen op Zolder en hadden we andere banden gemonteerd (Pirelli superbike Pro) i.p.v. de Dunlops die erop lagen, uiteindelijk precies op tijd klaar voor de volgende dag!

Eenmaal aangekomen te Zolder zijn we met ons hebben en houden achter de Sacrements heuvel gaan staan om direct met de Honda langs de technische keuring te gaan. Alles was technisch in orde en de startnummers werden vervolgens opgehaald.

Technisch klaar

Technisch klaar

Yuri zou de eerste sessie rijden en die verliep zonder kleerscheuren. Er was wel een rode vlag tijdens die sessie maar de oorzaak daarvan lag aan een aantal doorrijders n.a.v. een zwarte vlag vanwege een overschrijding van het decibel limiet.
De motor beviel goed de eerste sessie en Yuri was zeer tevreden over het resultaat. Het was erg wennen maar de Honda had meer dan voldoende vermogen en tilde op de Sacrementsheuvel zijn voorwiel omhoog! Ook het remvermogen viel in goede aarde en daarmee was Yuri zijn Honda met vlag en wimpel door de test gekomen!

in actie

in actie

Vervolgens was het de beurt aan Yakko om de Honda eens goed aan de tand te voelen. De tweede sessie van die dag verliep ook zonder kleer scheuren en ik begin er steeds meer lol in te krijgen. De fiets had meer dan voldoende vermogen en lag ook lekker in de bochten. Ik moest wel erg wennen aan de omvang van de Honda, deze is erg klein, je zit meer “op” de motor dan dat je “één” bent met de Honda. Dat betekend dat je vol met je helm in de rijwind zit en dat je tijdens het rijden veel meer de beleving ervaart dat was even wennen!

in actie

in actie

Vervolgens werden er na mijn tweede sessie weer verscheidene keren rood gevlagd waaronder een serieuze crash na de Sacrements heuvel waarvan het resultaat een open beenbreuk was.

Na de middagpauze werden we ineens verrast door bezoek van Tom, Jerry en Justin. Alle drie de heren waren met de motor af komen zakken naar Zolder, Tom en Jerry beiden met hun nieuwe Gixxers en Justin met de cbrt van Vicky. Was erg gezellig, de jongens gingen wat eten scoren en ik ben gaan buurten bij Lars van het SRT Team. Toen ik daaraan kwam bleek Lars last te hebben van falende remmen! en was hij bezig de remmen van zijn fiets te ontluchten. Ik heb hem nog even geassisteerd bij het ontluchten maar het mocht niet baten, de remmen kwamen niet echt op druk helaas. Na nog wat bijpraten met die jongens ben ik vervolgens weer naar onze staanplaats vertrokken omdat we zelf weer moesten starten, nou ja, Yuri in dit geval.

Inclusief de Gixxers en de Cbrt

Inclusief de Gixxers en de Cbrt

Net voordat Yuri op zijn fiets stapte werden we verrast door Hoffer van MF die even zijn gehele motorclub een rondleiding Zolder gaf. Dat was al leutig en als klap op de vuurpijl kwamen onze ouders ook nog als verrassing een bezoekje brengen, na al de sterke verhalen van ons waren ze toch eens benieuwd wat we nou echt aan het uitspoken waren :P Al met al was het ineens een drukke maar erg gezellige middag :)

Onder de indruk van al die supporters ..

Onder de indruk van al die supporters ..

De rest van de sessies werden dit keer zonder kleerscheuren verreden. Dit is bijzonder want dat gebeurd zelden bij de Dijkjes. De motor van Yuri bleef ongeschonden en de dag werd afgesloten door Yakko. Tijdens deze laatste sessie waren er nog maar weinig motoren op de baan en kon ik mijn lijnen goed oefenen. Maar op een gegeven moment begon de vermoeidheid toe te slaan en begon ik foutjes te maken. Even het koppie erbij totdat er afgevlagd werd, de dag was ten einde.

Wederom een zeer geslaagde dag, nog een aantal foto’s voor wat impressie’s:

Waar is al die peut gebleven?

Waar is al die peut gebleven?

Yuri zeer content!

Yuri zeer content!

VN:F [1.9.1_1087]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)