• Hier komen de dagen voor 2012, stay tuned!
Slideshow

0
Aantal unieke
bezoekers
Powered By Google Analytics

Raceverslag: 11-08-2011 Bochtgemist @Mettet

Verslag geschreven door Yuri

Op 11 augustus gingen Yakko en ik richting het circuit van Mettet (BE) voor een dagje georganiseerd door 2fast4u.be en Intertrack. Dit zou de eerste keer worden dat we hier gingen rijden. Het was de bedoeling dat we ook voor het eerst met 2 motoren zouden rijden (de F4i en de RR ‘07). De ecu van de F4i is ondertussen gemaakt maar de oorzaak van de ecu problemen, een kapotte spanningsregelaar, gooide roet in het eten. Dat betekende woensdag avond de RR klaar maken en de boel inpakken om de volgende morgen al vroeg richting Mettet te rijden; zo’n 2 uur rijden.

Triiiing, m’n gsm ging af. Ik kijk op de klok en besef me dat ik nog 5 minuten heb voordat Yakko voor de deur staat. Snel onder de douche, wat spullen pakken en naar buiten waar de hele combi al staat te wachten. Na 2 uur rijden komen we aan in Mettet waar de Paddock al aardig vol staat. We komen de koper van onze oude CBR600F2 pc25 tegen die toevallig ook die dag zal rijden op de pc25. Leuk om te zien dat de pc25 nog steeds actief gebruikt wordt! De zon schijnt en het belooft een toit dagje te worden! 8-) Ow wacht, we waren nog niet ingeschreven! We zouden een dag overkopen van iemand van 2fast4u.be die daar aanwezig zou zijn. Het enige wat we echter hadden was een nickname van het forum…dusss.

IMAG0251

Onze plaats op de volle paddock

IMAG0249

Geen partytent, gewoon lekker bruin worden in de zon!

IMAG0266

De oude pc25 wordt nog steeds gebruikt!

Eerst maar begonnen met de CBR van de aanhanger af te halen en de boel klaar te zetten. Ook maar even met de CBR door de technische keuring; geen probleem. Dan begint de briefing met een flinke groep mensen, een perfecte gelegenheid om de persoon te vinden waarvan we de dag nog moesten overkopen. Dus aan het einde roept Yakko de nickname van de betreffende persoon en jawel, een vrouw reageert dat ze hem wel kent; “hij loopt hier op krukken rond”. Even later hebben we dan eindelijk zekerheid over de inschrijving; we konden 6 sessies groep “advanced” gaan rijden!

De eerste sessie ga ik de baan op. Ik moet even wennen aan het korte circuit met de corkscrew erin, maar na 4 rondjes krijg ik de smaak te pakken en gaan we weer als een malle. Wat een leuk baantje! Na 20 min zit het erop en kan ik naar binnen met een dikke grijns op het gezicht.

IMAG0300

It is me! Net terug van een sessie; zie je die smile?

Het weer wordt steeds beter en het zonnetje schijnt aan een strak blauwe lucht. De 2e sessie is het de beurt aan  Yakko, die helaas na 4 rondjes weer binnen komt met een rode vlag, een Buell was voor zijn neus onderuit gegaan. Omdat we met een onboard camera rijden was dit vastgelegd op video (zie filmpje). Gelukkig ging het goed met de rijder (hij reed de volgende sessie al weer) maar er was wel olie op de baan gekomen waardoor de sessie klaar was.

IMAG0265

Opstellen in de pits om de baan op te gaan, thumps up!

IMAG0257_2

Yakko op volle snelheid (200km/u) over het rechte stuk van Mettet.

Omdat Yakko sessie 2 weinig had gereden reed hij ook sessie 3, althans dat was de bedoeling. Net voor onze 3e sessie ging er weer iemand onderuit waardoor de eerste 10 minuten van onze sessie ook verloren gingen. Uiteindelijk liet de organisatie de groep iets langer doorrijden zodat Yakko toch wat rondes kon maken. Het rijden ging ok met rondetijden van rond de 1:20. Goed weer, strakke baan, geen problemen met de motor en geen crashes!

IMAG0296_2

Ikzelf op volle snelheid (200km/u) proberen de rest voor te blijven!

Sessie 4 is het weer de beurt aan mij, ik heb nog wat moeite om soepel bochten door te komen en anderen vliegen me langs 2 kanten voorbij (waaronder onze oude pc25). Hm, toch wat beter concentreren op de bochten. De 5e sessie is het weer de beurt aan Yakko die nu wel een volle sessie kan knallen, very toit!

IMAG0272

Nogmaals thumps up na een sessie knallen!

Helaas moeten we na de 5e sessie al weer inpakken omdat ik die avond weer ergens een afspraak heb. Dat neemt niet weg dat het een super dagje was; boven verwachting goed weer, een erg leuk circuit (1e x dat we er reden) en geen problemen gehad. Helaas hebben we op de terugweg nog wel wat file maar dat kan de goede sfeer van de dag niet meer verpesten. Op naar de volgende circuitdag, hopelijk met 2 motoren!

VN:F [1.9.1_1087]
Rating: 9.8/10 (6 votes cast)
Raceverslag: 11-08-2011 Bochtgemist @Mettet, 9.8 out of 10 based on 6 ratings