• Hier komen de dagen voor 2012, stay tuned!
Slideshow

0
Aantal unieke
bezoekers
Powered By Google Analytics

Raceverslag: 12-09-2011 Bochtgemist @Zolder

Dit verslag is geschreven door Yakko.

De afgelopen weken werd ik gestalkt ;) door Vonky met de mededeling of we de 12 September nu al Zolder geboekt hadden. De Dijkjes niet al te moeilijk …. “Dat komt wel, tijd zat … etc”. Goed, puntje bij paaltje, toen ik wilde boeken was “Snel” dus al vol. :| …. Vervolgens zat er nog maar 1 ding op en dat was een dag overnemen van iemand die al geboekt had maar om de een of andere reden verhinderd was/is. Goed, op een zeker moment kwam ik zo’n ter-overname-aangeboden-dag tegen inc. 5 euro korting op de initiele prijs. Kortom, de dijkjes hadden ook een inschrijving bemachtigd voor de categorie SNEL 12 September te Zolder.

De dag ervoor had team Bochtgemist.nl een feestje van Vonky en Vicky. Deze vierden beide hun verjaardag op de Speelmansplaten en dat bleek erg geslaagd! Douwe, de Dijkjes en Vonky zouden allemaal wel even gaan waterskiën, water poloën en wake borden …. Uiteindelijk is het enkel Douwe gelukt om 5 seconden op de waterskies te staan (volgens eigen zeggen ;-) ) en moest Vonky er vervolgens aan te pas komen om te laten zien hoe het nu echt moest! Het weer was ideaal tot het donker begon te worden en het betrok. Het begon met regen en eindigde in hagel en flinke windstoten wat ertoe leidde dat Vonky, Douwe, Yakko en Yuri mentaal bijgestaan door Ilse het ouderwetse partytent hangen hebben moeten toepassen naar ieders tevredenheid! Volledig doorweekt hebben we een hoop lol gehad en zijn we uiteindelijk moe maar voldaan afgedropen richting huis om vervolgens een dag later (met diezelfde partytent, hij had het overleeft!) richting Zolder te vertrekken!

Zondag was een dag van bijkomen en stressen om de boel klaar te maken voor Zolder. Voor de dijkjes betekende dat beide Honda’s klaar maken: Yuri miste nog een voorwiel (niet geheel onbelangrijk) en Yakko zijn motor liep niet vanwege een elektrische storing. De Honda van Yakko had Reserve velgen met regen banden erop enkel bleken deze niet te correct passen vanwege andere bussen en verkeerde maat remschijven omdat een rr uit 2007 radiale remklauwen heeft en een f4i uit 2001 niet. Goed dat ging hem dus niet worden maar toch voor de zekerheid de cbr van Yuri met een regen-velg van de F4i op de aanhanger geladen voor het geval er nog iemand een passende velg bij zich mocht hebben.
Vervolgens moest de CBR van mij dan maar gerepareerd worden om als werkende motor te functioneren voor de aankomende circuitdag. Ik had de volledige kabelboom uit elkaar getrokken en gestript van losse sensor-connectoren vanwege de eerdere elektrische perikelen maar had daarbij een (MAP) sensor teveel weggehaald waardoor het motor management (foutmeldingen) niet helemaal foutloos functioneerde. Dat leverde ook flinke steekvlammen en knallen op uit de uitlaat waardoor ik al snel doorhad dat ik iets te enthousiast was geweest met het verwijderen van sensoren. Gelukkig kon ik het e.e.a. weer herstellen, om vervolgens het motor management te resetten, want de CBR bleef maar knallen en draken gedrag vertonen. En jawel, uiteindelijk had ik een goed lopende CBR, het moest niet gekker worden … :P

Alles opgeladen/ingeladen en achter de Twingo, een flinke test voor het autootje maar deze hield het verbazingwekkend goed uit! Het zakte wel een btje door de knietjes maar goed …. een paar opbeurende woorden en voor we het wisten waren we wederom onderweg richting Zolder (Be), Nederland achter ons latend.

Vonky, Jerry, Joy en Randy waren al aanwezig op Zolder en hadden de partytent al opgezet inclusief een passend vreugdevuur-korf om ons op te warmen. Toen wij arriveerden hebben we eerst onze slaapplaats geregeld (lees 2sec tent opgezet) en zijn we vervolgens bij de groep aangesloten om eveneens sterke verhalen te spuien over 1-fase dynamo’s en te luisteren naar de Nürburgring ervaringen van Vonky en Jerry.

Zolder Zondagavond .....

Zolder Zondagavond .....

De volgende morgen waren de Dijkjes brak omdat ik niet echt slaap kon vatten en Yuri lag, wederom, op een lek luchtbed direct op het asfalt. Heeft toch zijn charmes dat kamperen ;) . Vervolgens het standaard riedeltje doorlopen, keuring en inschrijven, om direct terug te komen en de boel te installeren, wat ontbijt naar binnen te werken en alles klaar te zetten voor de eerste sessies.

vlnr Randy zijn scheurijzer, vervolgens de f4i van de Dijkjes en als laatste de Gixxer van Vonky

vlnr Randy zijn scheurijzer, vervolgens de f4i van de Dijkjes en als laatste de Gixxer van Vonky

Het moment van de waarheid was daar, Jerry zou voor het eerst circuit ervaring gaan opdoen en Vonky zou voor het eerst op het circuit gaan rijden met zijn straat Gixxer. Voor de Dijkjes was het maar de vraag of de F4i het bleef volhouden gedurende de dag … kortom aan uitdagingen geen tekort!

De volgende actie foto’s liegen er niet om, Jerry ging verbazingwekkend goed rond en met iedere sessie ging hij steeds meer met vertrouwen de bochten door! Vonky tja, ging veel te makkelijk met zijn Gixxer over het circuit, zo makkelijk dat hij de dijkjes (met zijn PK pakhuis ;) ) zonder problemen voorbij stak en de Dijkjes konden het ook goed vinden met de CBR totdat Yuri bemerkte dat de motor van de f4i smoorde en dat het dashboard nogal weinig informatie verstrekte, m.a.w. de accu was leeg. Dit i.v.m. een defecte dynamo, dat betekende aan de druppellader.

Goed voorbeeld doet volgen!

Vonky door de bocht

Goed voorbeeld doet volgen

Yakko door de bocht

Goed voorbeeld doet volgen

Yuri door de bocht

Wederom, goed voorbeeld doet volgen

Jerry door de bocht

De dag verliep verder zonder problemen enkel bij Randy wilde de motor niet meer aanslaan nadat hij diesel als brandstof had getankt. Voor hem was de dag helaas snel voorbij. Yuri besloot in de loop van de dag om Yakko zijn motorpak uit te testen vanwege de limieten waar hij tegenaan liep bij zijn eigen pak en kwam vervolgens tot de conclusie dat het tijd werd voor een nieuw pak, hij reed de sterren van de hemel in mijn uit Pakistanische geschneden kangakoeien pak :P

Tijdens de middag pauze had Yuri een schitterend id -> “Laten we gaan lunchen” waarop de rest instemmend knikte. Binnen de kortste keren zaten we op een terras aan de friet met broodje frikandel-mayo te genieten van het vrouwelijk schoon wat al dan niet in leren motor pak voorbij kwam …. Hier en daar werd geprobeerd nog wat indruk te maken maar de dames waren meer onder de indruk van de mayo dan van onze communicatie/contact pogingen….

Oh hallootjes ...

Oh hallootjes ...

Lege accu veroorzaakt door overmatig race gedrag

Lege accu veroorzaakt door overmatig race gedrag

Vervolgens hebben we aan het einde van de dag de laatste (7e) sessie moeten skippen vanwege regenval met als klapper op de vuurpijl dat toen echt de zon doorbrak. Daar hebben we gebruik van gemaakt en ons tentenkamp laten opdrogen, direct ingepakt en vervolgens zijn we weer voldaan richting NL vertrokken.

Tot zover, op naar de volgende circuitdag!

VN:F [1.9.1_1087]
Rating: 9.5/10 (2 votes cast)
Raceverslag: 12-09-2011 Bochtgemist @Zolder, 9.5 out of 10 based on 2 ratings