• Hier komen de dagen voor 2012, stay tuned!
Slideshow

0
Aantal unieke
bezoekers
Powered By Google Analytics

Loopverslag: 17-12-2011 Bochtgemist @Linschoten

Dit verslag is geschreven door Yakko.

Afgelopen Zaterdag 17 December hebben Yakko en Douwe de 10Km van Linschoten gelopen. Yakko heeft in het verleden wel eens vaker de 10km gelopen, voor Douwe daarentegen was het zijn eerste keer, een echte verrassing dus.

Douwe en Yakko ingeschreven voor de 10Km van Linschoten

Douwe en Yakko ingeschreven voor de 10Km van Linschoten

Ten gevolge van de economische malaise heeft ook Team Bochtgemist last van financiële tegenvallers en zijn er deze winterperiode geen wintertrainingen aan de Spaanse kust gepland ;) . Om toch fit te blijven voor het aankomende race seizoen heeft Team Bochtgemist een aantal conditie hoogte diepte punten (spontaan) ingepland. Het leek mij wel verstandig om de conditie op niveau te houden en na eens wat rond gevraagd te hebben bij wat hobby lopers bleken er een aantal kleine georganiseerde loopjes in de buurt aan te komen.
In overleg met Douwe bleek dat hij hier ook een uitdaging in zag, zo gezegd zo gedaan stond ik samen met Douwe te wachten op het startschot van de Linschotenloop 10km afgelopen zaterdag.

De voorbereiding was alles behalve ideaal, ik en Douwe hadden beiden zeggen en schrijven drie keer getraind voor deze loop. Ik kon het allemaal nog wel trekken omdat ik in het begin van dit jaar nog wat gelopen had, dus nu enkel hier en daar wat moest bijschaven. Voor Douwe was het een ander verhaal, Douwe had niet eerder gelopen en liep zijn eerste training (2 weken voor de Linschoten loop) gelijk 5km wat vervolgens erg tegen viel.
Net voor het startschot vroeg ik aan Douwe “hoe is het met de kuitjes?” waarop hij antwoordde “Het voelt alsof er twee stenen in mijn kuiten zitten?!”

Het startschot klonk en er gebeurde niets. We keken elkaar eens aan en het duurde anderhalve minuut voordat we daadwerkelijk begonnen met lopen. Het was erg druk, de organisatie had ook niet verwacht dat de opkomst zo groot zou zijn en dat was aan alles te merken. Desalniettemin liepen we met de stroom mee en begon het veld zich te spreiden. Op een gegeven moment liep ik alleen en zonder ook maar een id te hebben waar Douwe zich bevond hoorde ik vanuit de berm “Komop Yakko” “Gaat lekker zo” “Onder het uur moet makkelijk lukken!”. Wat bleek, we hadden supporters want Taeke, Kim, Mette en manke Nelis Ilse ;-) stonden als gekken ons aan te moedigen. Dat sloeg aan want ik begon erin te komen, het lopen ging lekker en ik begon hier en daar wat mensen in te halen. Ik had mijn blik en verstand op oneindig totdat ik ineens naast mij hoorde “Heej Yakko” dus ik kijk, zie ik Douwe ineens naast mij lopen, wat blijkt loopt hij al de gehele tijd voor mij, de gek :) . Vervolgens hebben we vanaf dat punt continu bij elkaar gelopen zoals te zien is op deze schitterende actie foto:

Yakko en Douwe gebroederlijk naast elkaar richting de finisch ...

Yakko en Douwe gebroederlijk naast elkaar richting de finisch ...

Tot de laatste paar km gebeurde er vrij weinig totdat Douwe dacht de finish lijn geroken te hebben en zette hij het ineens op een sprintje. Ik kon niet anders dan aanhaken, echter wat bleek, de finishlijn (was tevens de start) bleek 500 meter naar achteren verschoven te zijn en daar had Douwe niet op gerekend bekende hij achteraf. Puur op wilskracht liep hij de laatste meters uit en zijn we exact tegelijkertijd over de finish gekomen, moe maar voldaan.

Na ontvangst van een drankje en een medaille als aandenken maar met piepende bandjes (Taeke deed nog even voor hoe het niet moest) op huis aan.

Gedoucht en al heb ik nog eens voorzichtig bij Douwe gepeild of hij interesse had in de Zandvoort run volgend jaar maar dat had ik mss maar beter niet kunnen doen :P haha …. wordt vervolgt ….

Uitslagen van die dag later via internet:

Nr Naam Plaats Brutotijd Nettotijd
171 Douwe Woerden 00:56:42 00:54:51
172 Yakko Breda 00:56:42 00:54:51

VN:F [1.9.1_1087]
Rating: 10.0/10 (3 votes cast)
Loopverslag: 17-12-2011 Bochtgemist @Linschoten, 10.0 out of 10 based on 3 ratings