• Hier komen de dagen voor 2012, stay tuned!
Slideshow

0
Aantal unieke
bezoekers
Powered By Google Analytics

Raceverslag: 27-03-2010 Bochtgemist @Zolder

Verslag geschreven door Meylie

Racing Team Bocht Gemist goes Zolder 27-03-2010

Eindelijk…we mochten weer. Alle motteballen, spinnenwebben en andere stoffige meuk van de outfitjes afhalen en klaarmaken voor een dagje vlammen. Na een heerlijke afsluiter van vorig jaar gingen we er nu vol goede moed en compleet onvoorbereid er weer tegenaan.
Niemand had al een fatsoenlijk rondje gereden, bandenspanning gecontroleerd of wat dan ook. Alleen Arnout ging in complete race-trim had iets aan voorbereiding gedaan. De rest heeft alleen maal lopen roepen de laatste 2 weken hoeveel zin ze erin hebben, en “de 1e dag toch nog ff rustig gingen doen”. ……yeah yeah
Alle gekheid op een motorbokje…ff chronologisch.

De aftrap van het seizoen beloofde veel goeds. Een paar RTBG-leden, gastrijders en een veteraan aanwezig, pitboxje om het Rossi-gevoel eens echt mee te maken. Op vrijdag zijn Arnout, Arjan en ik rond een uur of 1 ’s middags vertrokken richting het zuiden. Lekker zonnetje, muziekje…en veeeuuullss te vroeg op ’t circuit. Dat mocht de pret niet drukken. Laptopje, filmpje, btje posen voor een 3 koppig publiek en de middag was voorbij.

Zolder270310_1

Mag niet he, stiekem naar binnen gluren...

Twee dikke dames op de aanhanger

Twee dikke dames op de aanhanger

Zwart is de nieuwe wit!

Zwart is de nieuwe wit!

Zolder270310_4

Racechrono nog even testen?

Begin van de avond kwam Tom aanwaaien met de oude vertrouwde caravan en we waren verzekerd van een slaapplekkie. Om die conditie op peil te houden zijn we een lekkere belze friet weze halen met een vette dot mayo. Arjan vulde dit nog ff aan met een of andere gigafrikandel, broodje gezond, hamburgertje, kaassoufleetje, kroketje dingetje en een datje…smakelijk!

Wat voor RTBG redelijk uniek is, is dat we een halve fles wijn op hebben met zn 5en. Allemaal nuchter en strontzenuwachtig voor wat komen gaat. Harold kwam trouwens ’s avonds laat nog aanwaaien. Die was ’s middags een uurtje of 3 bezig geweest om voor de 1e keer zn nieuwe circuitfiets op te laden..Stoffel, de buurman van 85 heeft ‘m uiteindelijk een zetje meegegeven waardoor harold rond een uur of 10 aan kwam zetten. Zo druk alstie normaal is, zo rustig kwam hij aan…’t is zond, ’t kulleke 
Na een welverdiende, erg koude nachtrust stonden arnout en ik om 6u naast bed om de rest met welgepaste charme wakker te schoppen. Arjan en Harold verbleven heerlijk in de auto. Aan hun gezichten was af te lezen dat je beter een week op een kinderkoppenvloer kan slapen dan jezelf in een blikje te wurmen…moet maar zo denken, zo zijn wij ook begonnen.
Vol verwachting met z’n allen naar de technische keuring waar vervolgens met een scheef timmermansoog en het andere in zn broekzak naar de fiets werd gekeken. Even kijken of de blokken niet versleten waren en ff interessant frutselen aan de hendels, pookjes en de befaamde DeeBee-kieler check.
Tom gokte op de reservelijst en ging zich inschrijven. Nadat een of andere patatzak wou voorkruipen en Tom even hem de mond snoerde met een ferme dot mayo, was hij voorzien van de laatste inschrijf voor groep snel.
Tijdens de inschrijving kwamen Bart en Chris aanzetten, die in alle vroegte waren vertrokken.

Nu het administratieve was afgerond konden we ons gaan focussen op het rijden.
De groepen hadden we rijkelijk verdeeld. Arjan, Arnout, Bart en Chris in 1+, Harold in 1, Tom en ik bij de grote meneren in groepke snel.
De heren vertrokken naar hun klasjes en we gingen naar minder snel kijken, vervolgens 1+. Het viel ons al direct op dat 1+ een behoorlijk niveau had. Eigelijk iets te snel, waardoor Arjan is overgestapt naar 1. Paar sessies later volgde arnout naar 1. Hierin was het goed vertoeven en de heren kwamen weer met een smile de box binnen. Harold, onze gebruikelijke huisstuiterbal, was behoorlijk bevangen door de zenuwen, en maakte verrassend weinig geluid. Moeilijk te vinden was hij niet…een spoor van stresssigaretten en een ijsbeerspoor van en naar de wc verraadde zijn locatie. Hij tufte vrolijk mee en de rondetijden gingen omhoog. Net als de bij andere heren, die goede vorderingen maakte. Al met al voor dit clubje een geslaagde dag, met goede prestaties, en het belangrijkste, dikke fun.

Zolder270310_6

Jais, zet looks very toit indeed...

In de rij voor de cursus.

In de rij voor de cursus.

En goan!

En goan!

De eerste stapjes op de baan.

De eerste stapjes op de baan.

Poser!

Poser!

Eff checken hoe hard het gaat.

Eff checken hoe hard het gaat.

Bart en Chris deden het ook zeer verdienstelijk in 1+. Bart ging met grote klappen snel rond. Chris had het ook goed naar zn zin, alleen gooiden z’n waarschijnlijk verglaasde remblokjes roet in het eten, waardoor hij iets temperde. Het nadeel van 1+ was dat de laatste 2 sessis vrij waren, waardoor sommige de kamikazeknop omzetten, en rare acties uithaalden. De laatste sessie hielden ze het voor gezien, en sloten de dag vol tevredenheid af.

Tom en ik begonnen de dag zoals vanouds. 20x naar de wc en maar hopen dat het goedkomt. Bandenwarmertjes eronder, ff flink opstoken. Het niveau was echt perfect. Er zaten snelle gasten tussen die gewoonweg niet bij te houden waren, en sommige waar je redelijk aan op kon trekken. Het ge-battle tussen ons was weer als vanouds…lekker vlammen, gillen in je helm als een wijf, plat op de tank alsof er geen morgen meer kwam, de snotpijlen vlogen je rond in je helm, zuurstof verdween uit je bloed omdat de adrenaline ervoor in de plaats kwam en je ook vergat te ademen. Menig vuurtoren kon iets van ons leren..wat een rooie koppen kwamen er onder de helmen vandaan.
Technische perikelen hebben we wonderbaarlijk genoeg niet gehad. Mijn achterbandje stond na 1 sessie op 1 bar, en tom zn benzinelampje ging voor vertrek branden. Gezien onze reputatie dus niets aan het handje.

Tom in actie!

Tom in actie!

Knalluh!

Knalluh!

Bjorn in actie!

Bjorn in actie!

Knalluh²

Knalluh²

Bjorn en Tom als twee zwarte duivels in actie!

Bjorn en Tom als twee zwarte duivels in actie!

Op speciaal verzoek van Bjorn ook nog deze poser fotow :-p

Op speciaal verzoek van Bjorn ook nog deze poser fotow :-p

MotoGP style!

MotoGP style!

Een topdag met goed weer, op naar de volgende!

Een topdag met goed weer, op naar de volgende!

Om er nu toch maar een eind aan te breien: we hebben een heerlijke dag gehad, volop zon, geen spatje regen en een perfecte sfeer.

VN:F [1.9.1_1087]
Rating: 8.5/10 (6 votes cast)
Raceverslag: 27-03-2010 Bochtgemist @Zolder, 8.5 out of 10 based on 6 ratings